PSYCHOANALYTICKÁ PSYCHOTERAPIE

Výběr psychoanalytické psychoterapie mi v průběhu let, kdy se v této metodě vzdělávám, dává čím dál tím větší smysl. Myslím si, že když člověk pozná svoje jednání a chování, které mají kořeny již v dětství, může je začít měnit. Stává se tak, že člověk v průběhu terapie prochází hlubokou změnou přístupu k sobě i v kontaktu s druhými lidmi. Vlastní chování, které má následně uvědoměné a rozumí mu, přestává být překvapivé nebo bolestivé.

Psychoanalytická psychoterapie má své kořeny v psychoanalýze. Oproti klasické psychoanalýze není tolik časově náročná. Stačí, když člověk na sezení přichází 1x – 2x týdně. Také terapeut je při setkání aktivnější. Zároveň tolik nepoužívá interpretací, ale při setkání dochází k dialogu. Proces terapie může být někdy náročný. Je tedy vždy dobré se rozhodnout a dobře si vybrat člověka, se kterým vytvoříte výjimečný psychoterapeutický vztah, který je také jedním z nástrojů psychoanalytické psychoterapie.

Nabízím také poradenství či krizovou intervenci pro rychlou orientaci či úlevu v náročné situaci. Délka takové spolupráce se domlouvá individuálně, většinou se jedná o zhruba 5 setkání.